Du behöver:
200 g mandelmassa
2 äggvitor
1 dl Farinsocker
ca 2 dl blåbär
1 äggula
3 dl Floroscker
1 1/2 msk Vaniljsocker
200 g rumstempererat smör
250 g ljus choklad
Om du vill ha till garnering:
Lite farinsocker
Sätt ugnen på 180 °C. Riv mandelmassan på ett rivjärn och vispa slät tillsammans med äggvitor och farinsocker.
Klicka/spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ungefär stora som femkronor. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter, beroende på hur seg botten du vill ha. Kortare tid, segare botten.
Klicka/spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ungefär stora som femkronor. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter, beroende på hur seg botten du vill ha. Kortare tid, segare botten.
Vispa upp äggula, florsocker och vaniljsocker. Lägg i det rumstempererade smöret i omgångar och vispa i cirka 10 minuter. Mosa hallonen och häll i dom i krämen. Vispa till en hyfsat slät och fluffig smet. Låt stå i kylen 20 minuter.
Forma smörkrämen med en kniv eller sked till små toppar på bottnarna. Ställ biskvierna i frysen i 20 minuter.
Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikro. Doppa biskvierna i chokladen så smörkrämen täcks någolunda helt. Pudra på lite kakao om du vill och låt stelna i kylen.
Förvaras sedan i kylskåp.