Du behöver:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen
3-4 dl grädde
225g hallon
Om du vill till garnering lite choklad
Så gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Fyll en smord och bröad tårtform. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en potatissticka, den ska inte vara kladdig. Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna.
Vispa grädden. Skär sockerkakan i 2-4 delar. Det viktiga är att dom inte blir så tunna så att dom går sönder.
Sätt ihop tårtan genom att smeta ut lite grädde och hallon på ena botten (så mycket att det räcker till alla bottnar och lite ovanpå tårtan som dekor). Lägg en annan botten på och fortsätt så tills du inte har någon botten kvar. Bred ut resten av grädden runt om hela tårtan och dekorera med lite hallon och om du vill lite riven choklad.