Hallon och gräddtårta

Du behöver:

3 ägg

2 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör

1 dl mjölk

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

Smör och ströbröd till formen

3-4 dl grädde

225g hallon

Om du vill till garnering lite choklad

Så gör du:

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Fyll en smord och bröad tårtform. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en potatissticka, den ska inte vara kladdig. Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna.

Vispa grädden. Skär sockerkakan i 2-4 delar. Det viktiga är att dom inte blir så tunna så att dom går sönder.

Sätt  ihop tårtan genom att smeta ut lite grädde och hallon  på ena botten (så mycket att det räcker till alla bottnar och lite ovanpå tårtan som dekor). Lägg en annan botten på och fortsätt så tills du inte har någon botten kvar. Bred ut resten av grädden runt om hela tårtan och dekorera med lite hallon och om du vill lite riven choklad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *