Till ca 16 st:
Du behöver:
4 ägg
2,25 dl socker
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
100g smält smör
3 dl mjölk
glass eller grädde och sylt till servering
Så gör du:
Blanda sockret, mjölet och bakpulvret i en bunke. Rör i äggen, mjölken och smöret. Blanda till en jämn smet. Värm upp våffellaggen och grädda våfflorna i lite smör så de inte fastnar.
Servera sen med lite glass eller grädde och sylt.
Till ca: 20 st
- 3 1/4 dl mjöl
- 1 nypa salt
- 1/2 tsk bakpulver
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 ägg
- 1 3/4 dl socker
- 1 citronskal
- 3 msk citronsaft
- vaniljsocker till utbakningen
Gör så här:
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål.
Vispa socker, smör, citronsaft och hälften av det rivna citronskalet i en annan bunke tills det blivit vitt och fluffigt. Vispa sedan ned ägget, så att det går ihop med smeten.
Blanda i de torra ingredienserna och rör till en klumpfri deg. Täck med plastfolie och låt degen vila i kylskåp ca 1 time.
Ta ut degen ur kylen och forma till bollar lite mindre än en pingisboll. Rulla bollarna i vaniljsockret. Placera på en plåt med bakplåtspapper, med några centimeters mellanrum för att de flyter ut när de gräddas.
Grädda i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter. Kakorna ska inte få färg på översidan och fortfarande vara härligt sega när de är klara. Men de ska få färg på undersidan.
För dej som gillar att baka