Citronkakor

Till ca: 20 st

  • 3 1/4 dl mjöl
  • 1 nypa salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 1 3/4 dl socker
  • 1 citronskal
  • 3 msk citronsaft
  • vaniljsocker till utbakningen

Gör så här:

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål.

Vispa socker, smör, citronsaft och hälften av det rivna citron­skalet i en annan bunke tills det blivit vitt och fluffigt. Vispa sedan ned ägget, så att det går ihop med smeten.

Blanda i de torra ingredienserna och rör till en klumpfri deg. Täck med plastfolie och låt degen vila i kylskåp ca 1 time.

Ta ut degen ur kylen och forma till bollar­ lite mindre än en pingisboll­. Rulla bollarna i vaniljsockret­. Placera på en plåt med bakplåtspapper, med några ­centimeters mellanrum för att de flyter ut när de gräddas.

Grädda i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter. Kakorna ska inte få  färg på översidan och fortfarande vara ­härligt sega när de är klara. Men de ska få färg på undersidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *