Cake pops

Cake pops

Du behöver:

ca160 g choklad kakor t.ex choklad cookies

Lite mer än två matskedar philadelphiaost

Lite mer än 200 g choklad

strössel om man vill att doppa i

Grillpinnar

 

Så gör du:

Lägg choklad kakorna i en påse och stäng den. Slå på påsen med t.ex en slev så det blir smulor. Mosa ihop smulorna med philadelphiaosten i en skål och rulla till bollar.  Kyl en stund.

Hacka chokladen och smält över vattenbad. Ta ut bollarna ur kylen. Droppa ena änden av grillpinnen i chokladen och stick i bollen. Chokladen är för att pinnen lättare ska sitta fast. Fortsätt  tills alla bollarna är klara. Kyl igen.

Ta ut  klubborna efter ett tag. Doppa dem i chokladen.  Doppa dem i lite strössel eller strö lite stressad över den täll dom i t.ex ett glas med pärlsocker.

Bananasplit

Bananasplit

Chokladsås:

55 g mörk choklad

4 matskedar ljussirap

1 matsked smör

4 bananer

1 1/2 deciliter vispgrädde

8-12 Skopor vaniljglass av bra kvalitet

Ungefär 2 dl fint skivad eller hackad rostad mandel

Riven choklad att strö över

4 rån att servera till

Så gör du:

Bryt chokladen i småbitar och lägg i en värmetålig skål tillsammans med sirapen och smöret. Värm över en kastrull med hett vatten tills ingredienserna smällt. Rör och blanda väl.

Skivad bananerna och vispa grädden. Lägga en skopa glass i botten på fyra höga glas. Toppa med skivor av banan, lite chokladsås, en sked vispgrädde och generöst med mandel.

Upprepa ingredienserna och sluta med en rejäl klick vispgrädde, strö över mandel och lite riven choklad. Servera sedan med rån.