Du behöver till ca 30 st:
50 g jäst
175 g smör eller margarin
1 g saffran (2 paket á 1/2g)
2 dl socker
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
ca 1 1/2 l vetemjöl
1 ägg och russin till garnering
Så gör du:
Smält smöret och mortla saffranet med lite av sockret. Rör ner saffran och söker blandningen i smöret. Tillsätt mjölken och låt svalna till fingervärme.
Smula ner jästen i bunken och blanda med degspadet. Tillsätt socker och salt (om du vill kan du också tillsätta russin). Rör i nästan allt vetemjöl och arbeta degen i ca 5 minuter i maskin eller i 10 minuter för hand. Strö över lite mjöl över degen. Låt degen jäsa under bakduk i 30- 45 min.
Häll upp degen på ett mjölat bakbord. Baka ut bullarna så dem ser ut ungefär som på bilden ovan. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i 30-45 minuter. Sätt på ugnen på 200°C.
Pensla bullarna med ägg och tryck i russin. Grädda mitt i ugnen i ungefär 8-10 min. Låt svalna på galler under bakduk.