Kanelbullar 30 st:
25g jäst
2dl mjölk
50g margarin
1/2 tsk salt
4 msk socker
6 dl mjöl (exstra till utbakning)
Till fyllning och garnering:
1 msk socker
1 1/2 msk smör
1 msk kanel
1/2 dl pärlsocker
1 ägg
Smält smöret. Blanda det smälta smöret, mjölken och jästen i en skål. Häll i saltet, sockret, mjölet och blanda. Lägg en handduk över bunken och jäs i 15min. Häll ut degen på ett väl mjölat bakbord. Kavla ut degen. Bred ut smöret. Sprid ut kanelen och sockret på degen. Rulla ihop degen. Skär bullslantar och lägg på en plåt. Sätt på ugnen på 250 grader. Låt dom jäsa i 30-45 min tills dom fått dubbel storlek. Grädda dom i ugnen i 5-8 min tills dom blir gyllenbruna. Ta ut dom ur ugnen och låt dom svalna.