Mumsmums

Mumsmums:

ca 12 kex till botten

2 gelatinblad

3 äggvitor

1 1/2 dl socker

1 lime

200 g mjölkchoklad

Lägg kexen på en bricka med bakplåtspapper. Lägg gelatinbladen i en skål med mycket vatten. Krama ur gelatinbladen och lägg i en kastrull. Sätt platan på en svag värme tills den är flytande. Vispa äggvitorna fluffiga. Vispa ner lite socker i taget. Tillsätt rivet limeskal. Tillsätt dom smälta gelatinbladen och vispa tills marängen är fluffig så att du kan spritsa ut den. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut smeten på kakorna. Låt svalna i kylen i 60 min.

Smält chokladen i mikro i en djup skål. Smält försiktigt så att chokladen inte bränns. Ta ett bakverk i taget och doppa i chokladen och ställ den på bakplåtspappret. Ställ in i kylen och dekorera med sockerpasta eller något annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *