7 äggvitor
5 1/2 dl strösocker
5 dl grädde till fylning och utsidan.
Hallon till fylning (och garnering om du vill)
Sätt ugnen på 130 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Knäck äggen och lägg äggvitorna för sej och ägg gulorna för sej. Vispa äggvitorna och sockret fluffigt. Det ska gå att hålla bunken upp och ner över huvudet utan att det ska rinna ner. Spritsa ut två lika stora bottnar på en plåtmed bakplåts papper på. Ställ plåten i ugnen och grädda i ca 55 min. Stäng av ugnen men låt marängbottnarna stå kvar i ugnen på eftervärmen.
Vispa 2 dl av grädden och blanda i hallonen (spara några om du vill ha till garneringen). Lyft försiktigt en av marängbottnarna till en talrik. Smeta ut all hallongrädden åvanpå. Lyft försiktigt på den andra marängbottnen. Vispa resten av grädden. Smeta på grädden på och runt tårtan. Dekorera med hallon om du vill. Förvara i kyl.