Till ca: 15-20 st
Till kakan:
•100 g rumsvarmt smör
•0,5 dl strösocker
•2,25 dl vetemjöl
•2 msk kakao
Till fyllning:
- 90g mörk bakchoklad
- 80g smör
- 1dl florsocker
Så här gör du:
Mät upp smör och strösocker i en bunke. Rör ihop till en jämn smet. Använd gärna elvisp. Tillsätt vetemjölet och kakaon. Fortsätt använda elvispen och kör ihop till en deg med stora smulor. Vispa lite längre så att det blir lättare att trycka ihop smeten till en boll. Tryck ihop degen och forma den till en lång och tjock sträng.
Vira in degen i plastfolie och lägg i kylskåp ca 1 timme eller frysen ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 200°C. Ta fram kakdegen. Ta bort plastfolien och lägg den på en skärbräda. Skär ca 3-4 mm tjocka bitar med en vass kniv. Det är viktigt att kniven är bra och vass så degen inte ramlarsönder. Lägg kakorna på plåtar. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt kakorna svalna utan bakhandduk.
Fyllning:
Smält chokladen och smöret i en kastrull. Blanda i florsockret och rör om.
Montera kakorna genom att ta en kaka och på undersidan bre på fyllningen och sen lägga på en till kaka med undersidan ner mot fyllningen.
Förvara sedan i burkar eller frys in dem.