Pepparkaksdeg

Här är ett enkelt recept på pepparkaksdeg till ca 125 st ungefär så stora pepparkakor som en handflata.

Du behöver:

2 1/2 dl Farinsocker

3/4 dl ljus sirap

3/4 dl vatten 

150 g smör eller margarin 

1 msk malen kanel 

1 msk malen ingefära 

1 tsk malna kryddnejlikor 

ca 5-6 dl vetemjöl (+ extra till utbakning)

1 1/2 tsk bikarbonat 

Så gör du:

Blanda farinsockret, sirapen och vattnet i en kastrull och koka upp. Ställ av kastrullen från plattan och lägg i smöret och låt det smälta. Tillsätt kryddorna och rör om. Låt massan kallna utan omrörning. Rör sen i bikarbonaten och mjölet. Linda in degen i plastfolie. Låt den vila i kylen till nästa dag.

Så gör du när du bakar ut kakorna:
Sätt ugnen på 175°C. Kavla ut degen tunt och ta ut kakor med mått eller skär andra former själv. Lägg dem på smord plåt eller på bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175°C, 6-8 min.
Låt kakorna svalna på plåten. 
Förvara dom sen i en burk i rumstemperatur eller i frys.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *