Till ca 40 st (beror på hur stora du gör):
200 g smör
1 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
1 citron
Röd karamellfärg
kakao till smaksättning
Strössel om du vill
Mät upp smör och strösocker i en bunke. Låt stå framme en stund så smöret blir mjukt.
Rör ihop till en jämn smet. Använd gärna elvisp. Tillsätt vetemjölet. Fortsätt använda elvispen och kör ihop till en deg med stora smulor. Vispa lite längre så att det blir lättare att trycka ihop smeten till en boll. Tryck ihop degen. Dela den i 3 delar och lägg dom i var sin skål eller bunke. Pressa citronen och häll i saften i en av skålarna. Blanda. Häll i kakaon i en av dom andra skålarna och blanda. Om det blir för torrt kan du ha i lite vatten. Häll sen i lite av den röda karamellfärgen i den sista skålen och blanda.
Sätt ugnen på 200°C. Kavla degen och skär eller stansa ut formerna du vill ha i den färgen på degen och fortsätt så med dom andra färgerna. Lägg dom på plåtar. Ta på strösel om du vill. Tänk på att trycka ner ströslet i kakorna annars fastnar det inte.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. De ska knappt få någon färg, bara lite gyllene färg i kanten. Låt kakorna svalna utan bakhandduk. Förvara sedan i burkar eller frys in dem.