Apelsinsorbet

6 portioner:

5 dl pressad apelsin
eller drickfärdig juice
3 st äggvitor                                                                                                                           2 msk socker

 

Häll pressad apelsinjuice i en form, tex en bakform. Låt formen stå i frys tills vätskan frusit till en halvfast massa, det tar ca 1 timme. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under kraftig vispning. Blanda skummet med den halvfrysta massan. Frys blandningen färdig i formen, ca 2 timmar. Rör några gånger under tiden så att sorbeten får jämn och smidig konsistens. Blandningen kan också fyllas i portionsformar och frysas ca 1 timme.

Tag ut sorbeten från frysen strax innan den ska serveras. Skeda upp sorbeten i skål eller portionsglas. Servera på en gång, sorbet smälter snabbt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *