Apelsinkonfekt

100g vit choklad

150g mörk choklad med appelsin smak

1 2/3 dl vispgredde

2 msk florsocker

knäckformar

liten pensel

 

Klä en plåt med bakplåts papper. Bryt den vita chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen över en kastrull med hett vatten rör tills chokladen smält. Skeda chokladen i 20 knäckformar och pensla insidorna med en liten pensel. Ställ formarna upp och ner på låten. Låt dom stelna.

Smält chokladen med apelsin smak. Häll i en skål tillsammans med visp grädden och florsockret. rör smeten slät. Kyl tills smeten är lagom tjock för och spritsas. Rör om då och då. Skeda fyllningen i en spritspåse. Ta fram chokladformarna och spritsa lite fyllning i varje form. Kyl i några timmar. Dra försiktigt bort knäckformarna från chokladen. Förvaras i kyl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *