En god rabarberpaj.
Rabarberpaj:
3 3/4 dl vetemijöl
1 nypa salt
125 g tärnat smör
1 äggula
2 tsk strösocker
1 vispat ägg
rabarber
1/2 tsk malen kanel
lite mindre än 1 dl farinsocker
1/2 apelsin (rivet skal och saft)
Sikta mjöl och salt i en bunke och rör i socker. Blanda med en gaffel. Häll i det tärnade smöret och nyp ihop med fingertopparna. Rör ner äggulan och vattnet droppvis med en bordskniv. När smulorna klumpar ihop sej ta upp degen med handen. Mjöla bakbordet lite lätt med mjöl och forma degen till en mjuk platt bulle och vira in med plastfolie. kyl i en timme. Förvärm ugnen till 220grader. Blanda socker, appelsinskal och saft, rabarber och vaniljsoker i en skål. Häll fyllningen i paj formen. Kavla ut degen och skär lägg på paj formen. Pensla med ägg. Sätt in pajen i ugnen i 30-35 min.